Sosyal Medya

Güncel

İstanbul’da üniversite öğrencilerine yönelik İslami eğitim veren kurumlar

İstanbul Şehir Üniversitesi öğrencilerinden oluşan “Şehir İslami İlimler Kulübü” güzel bir çalışma hazırlamış. İstanbul’da üniversite öğrencilerine yönelik İslami eğitim veren kurumların bir listesini çıkarmış.



2018-2019 eğitim-öğretim yılı başladı. İlk ve orta dereceli okullarda ders zili çoktan çaldı. Eylül sonu itibariyle bazı üniversiteler de ders dönemine girdi. Türkiye genelinde Ekim başından itibaren bütün üniversiteler hummalı bir sürecin içine girmiş olacaklar.

Lisans eÄŸitimine yeni baÅŸlayan genç arkadaÅŸlara okuldaki derslerle yetinmeyip bulundukları ÅŸehirlerde düzenlenen seminer, sempozyum, atölye ve konferanslarla eÄŸitimlerini desteklemelerini tavsiye ederiz. Elbette büyük ÅŸehirlerde okuyan öğrenciler bu noktada biraz daha ÅŸanslı. Hele de Ä°stanbul’da okuyorsanız, ilim adına önünüzde büyük fırsatların bulunduÄŸunu belirtmek isteriz. Zira Ä°stanbul genelinde düzenlenen genel sempozyum, konferans ve panellerin haricinde bazı kurumların bünyesinde organize edilen dersler, seminerler ve atölyelerin en az lisans eÄŸitimi kadar iyi bir birikim kazandırdığını vurgulamak gerekir.

Ä°stanbul Åžehir Ãœniversitesi öğrencilerinden “Åžehir Ä°slami Ä°limler Kulübü” üyeleri güzel bir çalışmaya imza atmışlar. Ä°stanbul’da lisans eÄŸitimi alan öğrencilere yönelik Ä°slami eÄŸitim veren kurumların bir listesini çıkarmışlar. Liste çıkarmakla da kalmayıp ayrıntılı ÅŸekilde hepsini tanıtmışlar ve eÄŸitim programları hakkında da dikkate deÄŸer bir hazırlık yapmışlar.

Üniversiteye yeni başlayan veya geçmiş yıllarda bu tür fırsatlardan yeterince faydalanamayan genç arkadaşlara faydalı olması amacıyla bu çalışmayı sizlerle paylaşıyoruz.

Sözü “Åžehir Ä°slami Ä°limler Kulübü”ndeki arkadaÅŸlara bırakalım:

“Ä°stanbul’da üniversite lisans eÄŸitimine destek olacak Ä°slami Ä°limler eÄŸitimi veren merkezleri, tanıtım yazılarıyla birlikte aÅŸağıdaki listede topladık, istifadenize sunuyoruz.

Özelde ilahiyat fakültesi öğrencilerine, genelde tüm ilim taliplilerine yönelik olan bu merkezler, lisans programlarının eksik bıraktığı boşluğu doldurmak üzere kurulmuşlardır. Klasik eserlerin ilahiyat müfredatlarında yeterince işlenememesinden dolayı, klasik metin ağırlıklı müfredatları ve klasik Arapça eğitimiyle bu kurumlar, ilahiyat öğrencileri için geleneksel ve modern eğitimi aynı anda görme imkânı sunmaktadırlar. İslami İlimler veya ilahiyat okumayan öğrenciler için de, alanlarına devam ederken İslami İlimleri kendi kaynaklarından öğrenmelerine olanak sağlamaktadır.

AÅŸağıdaki listede Ä°stanbul’da bu türdeki kurumlardan bildiklerimiz ve ulaÅŸabildiklerimiz yer almaktadır. Bu kurumlar dışında herhangi bir kurum varsa bizimle iletiÅŸime geçildiÄŸi takdirde listeye eklenmesi mümkündür.

Her linkte bulunan tanıtım yazılarında kurum hakkındaki genel bilgiden sonra, kurumun lisans eğitimine destek programı hakkında bilgiler yer almaktadır. Bu programların kimlere yönelik olduğu, programa katılan öğrencilere ne gibi imkânlar verildiğine dâir bilgiler de kurum tanıtım yazılarında bulunmaktadır. Yazılar olabildiğince genel ve öz tutulmaya çalışılmakla birlikte, kurumların programlarını seneden seneye değiştirebilmelerinden dolayı zamanı geçmiş bilgileri de ihtiva edebilir.

Bu liste hazırlanırken ideolojik farklılıklar gözetilmeden, ulaşılabilen tüm kurumlar tanıtılmaya çalışılmıştır. Rabbimiz, rızasını gözeterek ilim yolunda olan herkesten razı olsun, ilmiyle âmil kimseler kılsın.

Bu listenin ve kurum tanıtım yazılarının hazırlanmasında baÅŸta Abdullah Bardakçı olmak üzere, Bilal Özçelik, Gülizar Yıldırım, Hümeyra Hacer Ocakzade, Ä°brahim Enes NiziplioÄŸlu, Ä°brahim Ethem ErdoÄŸdu, Kübra Karakaya, Muhammed Mustafa Solmaz, Nusret Aydın, Ömer Faruk BeÅŸer, Rabia Nihal Bilici, Rabia Özkan, Rıdvan Talha YücedaÄŸ, Zehra Peker ve Zeynep Rumeysa Yentur’a teÅŸekkür ederiz.”

Çalışmanın tamamına ve söz konusu olan kurumların listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://sehirisifkulubu.com/2018/09/01/istanbuldaki-klasik-islami-ilimler-egitimi-veren-kurumlar/amp/?__twitter_impression=true

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.